Natursköna bilder samt några korta filmklipp.

Flåmdalenvandring – 21 km.

Den här turen är på gränsen till att man kan kalla den en rundvandring, men på sätt och vis platsar den ändå.

Dag 1

I början på oktober 2012 bilade min son och jag till den lilla orten Flåm i Norge, för att åka med Flåmbana upp till Myrdal och sedan höstvandra ner genom dalen tillbaks till Flåm. Det blir alltså en ”rundvandring” om man tar med tågturen upp till Myrdal där själva vandringen startade.

Vi började resan tidigt på morgonen den 10 oktober eftersom vi ville försöka komma fram innan kvällningen. Men den tanken fick vi släppa när vi började närma oss Fagernes.
Vi började söka hotellrum via appen Tripadvisor och hittade ”Scandic Valdres”, ett kort samtal och vi har ett rum för natten.

Det var redan mörkt när vi kom fram till hotellet i Fagernes.

Morgonen bjöd på ett härligt höstdis över Strondafjorden.


Vi fortsatte vår färd längs E16 men vid Tyinkrysset hade dom stängt E16 över fjället, så det blev en rejäl omväg via Årdal längs väg 53.

Väl framme i Flåm installerade vi oss på Fretheim Hotell, åt en bit mat och gick sedan ut för att undersöka omgivningarna. Flåm är ingen stor ort, så vi passade på att gå upp till Brekkefossen innan det var dags att göra kväll.


Dag 2

Efter en god natt sömn på Fretheim Hotel var det dags för tågresan upp längs Flåmdalen.

Sådär, då var vi framme i Myrdal på en höjd av av 835 meter över havet ( längst till vänster i höjd-diagrammet ovan ), nu börjar vandringen nedåt till Flåm.

Tillbaks till Flåm och Fretheim Hotell, in på rummet för en dusch, vila och sedan bara njuta av den dag som varit. I morgon bär det av hemåt. Natti, natti.